Omplassering av hund

Omplassering av hund

Omplassere hunden din

Det er ikke alltid like lett å måtte omplassere hunden sin, men i visse situasjoner er det nødvendig. Vi opplever hele tiden forandringer i livet, noen ganger så store at vi blir nødt til å omplassere hunden vår. Dette kan være et resultat av skillsmisse, sykdom, endring i arbeidssituasjon eller flytting.

Det er vårt ansvar å sørge for at hunden får det godt i det nye hjemmet sitt, så bruk tid dersom situasjonen din tilsier at du må omplassere. Prøv i den grad det er mulig å bli kjent med de nye eierne, magefølelsen bør være 100% god. Fortell dem alt om hunden din, vaner og uvaner. Det kan være en stor påkjenning for en hund å bli omplassert. Det er kjempe viktig at de nye eierne er godt forberedt. Viktigheten her understrekes med tanke på å unngå enda en omplassering.Til deg som adopterer en hund

Be om grunnen til at hunden omplasseres, så slipper du potensielle overraskelser, som nevnt over er dette like viktig på denne siden av situasjonen. Sett av ekstra god tid til å bli kjent med dyret, omplassering kan være stressende så ta hensyn med å gi hunden ro den første tiden. Pass på å gi masse ros da hunden viser positiv adferd, dette vil hjelpe med å knytte bånd til den.

Bygg opp tillit med godhet. Hjelp hunden med dette ved å vise den på best mulig måte at den betyr mye for deg. Det kan godt være at den har hatt det meget tøft tidligere, så da er det desto videre viktig med å fylle på med kjærlighet. Da hunden merker dette vil du lettere vinne dens tillit.

Et medlemskap i den lokale hundeklubben kan også være til god hjelp, her er det ofte mange hundeelskere med erfaring fra ulike situasjoner.

Sett inn alt du har for å glede din nye venn, og deg selv.


Les våre artikler:


Tilbake til hovedsiden