Kjøpe hund

Kjøpe hund

Tanken på å anskaffe seg en hund er kjempe spennende. Når du ønsker å kjøpe deg en valp er det flere viktige ting du må tenke på. Under kommer noen tips.


Livsstil

Hvilken hund passer til din livsstil? Er du et relativt rolig menneske som liker å ligge på sofaen, passer det mest sannsynlig ikke med en hund som har masse energi. Det kan komme brått på kjøperen da man ikke tenker igjennom dette. Bruk tid til å undersøke energinivået til rasen du ønsker å anskaffe deg.Helseplager

Undersøk hvilke helseplager som kan oppstå hos din hund. Det kan være at din hunderase lettere kan utvikle enkelte helseplager. Her er det research som gjelder, snakk med oppdrettere og eventuelt dyrlege slik at du er forberedt på dette.


Sosialisering

Er hunden godt sosialisert før den ankommer sitt nye hjem? Det er meget viktig at valpen tidlig blir sosialisert slik at den kommer godt overens med andre mennesker, dyr og ikke minst barn. Her er det også opp til kjøper å holde dette ved like.

Meld deg inn i din lokale hundeklubb, gå turer og møt andre. Ofte finnes det flere slags tilbud for hunder i lokalmiljøet.


Klar for å kjøpe

Da du er klar for en valp, må du undersøke oppdrettere. Tenk nøye igjennom det du eventuelt lurer på, slik at du får svar på absolutt alt du lurer på. Seriøse oppdrettere er mer en villige til å dele sin kunnskap med deg slik at du på best mulig måte vet hva som venter deg.

Reis ut og besøk oppdretter, slik ser du hvordan valpen har hatt det siden den kom til verden. Seriøse oppdrettere stiller også opp for deg i etterkant dersom det er noe du lurer på.


Hund er moro, lykke til!


Les våre artikler:


Tilbake til hovedsiden