Hvordan sosialisere en voksen hund

Hvordan sosialisere en voksen hund

Eksponer hunden din i et kontrollert miljø

Dersom hunden din i utgangspunktet er skeptisk til andre hunder, er det ikke anbefalt å slippe den ut blant andre hunder du ikke kjenner til. Er de også kanskje usikre eller skeptiske kan dette forsterke det du prøver å løsne. Kjenner du derimot noen som har en snill og psykisk strek hund, kan det være til god hjelp. Den andre hunden vil mest sannsynlig ikke reagere på nervøsitet og usikker fremtreden, noe som på sikt kan lære hunden din at andre dyr er greit å være sammen med. Da du er klar for det, finn enda en stabil hund og introduser. Gi dette litt tid, så kan mye løsne.Lydighetskurs

Dette er en fin måte å hjelpe en voksen hund med sosialisering før du evt skal til en hundepark eller treffe andre hunder. På lydighetskurs vil hunden din være opptatt av kommandoer, og vil da være ganske distrahert. Snakk med kursholder om din utfordring og han kan hjelpe deg å introdusere hunden din med de andre i klassen. En hundetrener er en god resurs å ha på veien mot en balansert hund. Dette er også bra med tanke på at hunden samtidig lærer å omgås andre mennesker.


Snakk med andre

Kjenner du noen som har hatt samme utfordring?

Er du aktiv i et hundemiljø, er sjansen stor for at det er noen som har vært i samme situasjon. De kan ofte fortelle deg mye om hva som har fungert og ikke. De tipsene og erfaringene du får her kan hjelpe deg på god vei. Alle hunder er forskjellige, husk å gi dem tid til å bli balanserte. Hund er moro.


Les våre artikler:


Tilbake til hovedsiden