Hundemassasje

Hundemassasje

Behandlingsformer

Vi lever i en tid der velbefinnende og helse har fått mer oppmerksomhet. Dette gjelder også for våre firbente venner. Hundepsykologer hjelper hunder med psykiske problemer, hundefysioterapauten hjelper hunder med skader og rehabilitering, hundekiropraktoren hjelper hunder med feilstilte virvler og hundemassøren masserer og strecher musklene til hunden.

Mange hunder lider av muskelsmerter og spenninger, dette betyr at hunden går med smerter noe den kan vise ved stress, aggresjon, redsel, irritabilitet, halthet, svai i ryggen, unngå berøring eller visse bevegelser som å hoppe inn i bilen eller opp en trapp.Massasjens effekter

Massasje setter i gang en rekke reaksjoner i hundens kropp. Massasjen gir trykk og tøyningseffekter på hud, muskler, nerver og blodkar. Dette bidrar til økt blodsirkulasjon, og kan transportere oksygen og næring mer effektivt til musklene, som da gjør musklene mer føyelige og smidige.

Gjennom berøring frigjøres antistress-hormoner og hunder blir roligere og mer harmonisk.

Man kan forebygge skader som strekninger og muskelbrister med regelmessig massasje og hunden får bedre bevegelsesfrihet.


Hundens utskillelsesorgan påvirkes også under massasje slik at kroppen skiller seg med avfallsstoffer raskere.

Massasjen setter fart på lymfesystemet og etter som lymfesystemet er en del avkroppens immunforsvar blir hunden mer motstandsdyktig mot sykdommer. Hevelser som skyldes væskeannsamlinger forhindres når lymfevæsken renner raskere. Leddvæsken stimuleres og trykket på leddene minskes. Ved at stoffskiftet i hud og talgkjertler øker får hunden en frisk og skinnende pels. Du vil få en rolig og mer harmonisk hund.


Artikkel skrevet av oppdretter: Kennel Pediculus.


Les våre artikler:


Tilbake til hovedsiden